Hillside Beach Club

Weer & Klimaat

Het weer

Bekijk hieronder het weer in Fethiye voor de aankomende 7 dagen.

Het klimaat

De Turkse Egeïsche kust, waarvan de Lycische kust onderdeel uitmaakt, kent een Middellandse Zeeklimaat of mediterraan klimaat met typische zomertemperaturen. De gemiddelde temperatuur ligt gedurende de zomermaanden juli en augustus rond de 32 ºC. In april ligt deze nog rond de 21 ºC. Rond oktober zakt de temperatuur weer naar ongeveer 24 ºC. De koudste maand van het jaar is januari met een gemiddelde temperatuur van 9 ºC. De meeste kans op sneeuw in Fethiye is dan ook in januari, alhoewel dit meestal niet meer dan een paar dagen per maand zal zijn.
De beste tijd om naar Fethiye te reizen is tussen mei en oktober, waarin de temperatuur aangenaam tot heet is en er relatief weinig neerslag valt. De zomers zijn doorgaans heet en droog en de winters vrij zacht. De gemiddelde temperatuur over het gehele jaar genomen ligt rond de 17 ºC.

Fethiye kent zowel een aangename lente als zomer. Dit maakt deze kustplaats dan ook tot een uitermate geschikte bestemming voor een zonvakantie. In de periode van april tot mei ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 19 en 21 ºC, waarmee het niet te warm is en toch heerlijk om de vaak nog kille temperaturen in de wisselvallige maand april in Nederland even te ontvluchten. Vanaf juni tot augustus is het heet met een temperatuur van gemiddeld 28 tot 32 ºC. Met 16 ºC is het in de herfst al weer wat aan de frisse kant.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 768 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen