Hillside Beach Club

Tips

Turkije is een populair vakantieland, Fethiye ligt tussen Marmaris en Antalya in aan de zuidwestkust. Fethiye biedt door zijn ligging en historie een interessante combinatie van strand, natuur en cultuurhistorie. Hieronder vind je een korte opsomming van tips voor je bezoek aan deze stad en omgeving.

Fethiye: bezoek het oude en nieuwe deel

De stad zelf kent een oude en nieuwe wijk. De moderne wijk Calis heeft een prachtig strand met daarlangs een lange boulevard. Hier kun je mooie avondwandelingen maken langs de vele restaurantjes en winkeltjes. In het oude gedeelte kun je heerlijk slenteren door de kleine smalle straatjes met Turkse theehuizen, souks, en bazaars.

Byzantijnse amfitheater

Een historisch bouwwerk dat je gezien moet hebben als je hier bent is het Byzantijnse ampfitheater in Fethiye. Oorspronkelijk bood het plaats aan 3500 mensen en er word vermoed dat het bouwwerk dateert uit de tweede eeuw voor Christus.

Verken de natuurlijke omgeving

Behalve om zijn cultuur is Fethiye ook geliefd vanwege de natuurlijke rijkdom in de omgeving. Er zijn vele mogelijkheden om hier heerlijk te wandelen, hiken, fietsen of paardrijden. Daarbij zijn er vele overblijfselen te bezichtigen uit het Lycische en Byzantijnse tijdperk.

Historische graftombes

Een andere tip om te bezoeken zijn de oude graftombes net buiten de stad, die stammen uit de vierde eeuw v. Chr. De tombes zijn uitgehouwen uit de rotsen van de bergen en zijn bijzonder indrukwekkend.

Duiklocatie

Vanwege het prachtige azuurblauwe water vind je hier ook mooie kleurrijke vissen en schitterende duiklocaties in Fethiye. Als je eerder hebt gedoken kun je hier een mooie duik uitvoeren, maar ook voor de nieuwkomers vind je hier een duikschool voor jouw eerste duikervaring.

Prachtige stranden

In de buurt van Fethiye vind je verschillende prachtige stranden die het bezoeken waard zijn. Een van de bekendste is Oludeniz, wat ook wel de blue lagoon van Turkije wordt genoemd. Het prachtige blauwe water en witte strand maken dit een populaire fotobestemming, die je niet wilt missen!

Saklikent kloof

Alhoewel dit in het hoogseizoen een drukbezochte locatie kan zijn, is het zeker de moeite waard om deze indrukwekkende kloof te bezoeken en door te wandelen. De naastgelegen Gizlikent kloof is minder bekend en daarmee ook minder druk, dus dit kan een goed alternatief zijn.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 768 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen